Op donderdag 10 maart was het eindelijk weer zover. In een groot, schitterend huis aan de rand van Groesbeek waren we weer samen voor ons jaarlijkse JPoint Tech weekend. In vier verschillende teams zijn we gestart met een aantal uitdagende, leuke (eigen) projecten, met als doel binnen drie dagen ook een werkend systeem op te leveren.

Die projecten waren vooraf bekend gemaakt en verschilden van een autonoom volgend autootje tot een whiteboard sessie in VR en van een bierfestival applicatie in de cloud tot monitoring en visualisatie van event streams.

Uiteraard was het grootste doel gewoon weer samen lol te maken met dat wat we allemaal leuk vinden, namelijk leuke, innovatieve oplossingen bouwen. En dat is zeker gelukt. Overdag werd er druk overlegd en gebouwd, waarbij er veel werd samengewerkt en ook veel werd gelachen. ’s Avonds gingen, op wat ‘die hards’ na, de laptops dicht en werd er onder het genot van lekker eten en een lekker drankje nog tot in de late uurtjes samen lol gemaakt. Bijkletsen, een spelletje of lekker bubbelen in de jacuzzi, iedereen had het naar zijn zin.

Na drie intensieve dagen sloten we op zondag af met een presentatie van elk team over wat zij de afgelopen dagen hadden gedaan en werd het resultaat getoond. En hoewel dit per team uiteraard enigszins verschilde, was de algemene conclusie wel hetzelfde. Het was weer leerzaam, erg leuk en kortweg gewoon fantastisch en dus snel weer voor herhaling vatbaar.