Vorig weekend, zijn we met alle collega’s en hun partners, voor een lang weekend afgereisd naar het mooie Porto om daar ons 12,5 jarig jubileum te vieren. Wat was het heerlijk om weer eens lange tijd met elkaar te genieten van de zon, de mooie stad en het heerlijke eten en drinken.

Het begon op de vrijdagmiddag met een lounge-borrel aan de zee, waar het zonnetje al heerlijk scheen en de wijn en cocktails zich prima lieten smaken. Daarna hebben we met tuktuks de historische stad ontdekt en mochten we ’s avonds genieten van een heerlijk diner in een authentiek restaurant waar we tussen de gangen door getrakteerd werden op live voorstellingen van de traditionele Portugese Fado muziek. Echt fantastisch om mee te maken.

De zaterdag was gereserveerd voor een bezoek aan de Duoro vallei. Vanaf het prachtige São Bento station in Porto reisden we in onze eigen, exclusieve coupé per trein door de Duoro vallei, met schitterende uitzichten op de rivier. De plaats van bestemming was de Quinte da Pacheca wine estate, bekend om zijn Port wijnen, al waar we een rondleiding en proeverij kregen. Na ook nog een heerlijke lunch in de kelder tussen de wijnvaten, met nog meer wijn en port, gingen we weer terug richting Porto met de bus. Onderweg hebben we nog de schilderachtige stad Amarante aangedaan, bekend om zijn architectonische schoonheid en de heerlijke “gebakjes” en deze laatste hebben we uiteraard ook nog geproefd. ’s Avonds was het diner in het het Beurspaleis (Palácio da Bolsa), één van de belangrijkste historische monumenten van Porto, waarna we tot in de late uurtjes door nog met elkaar in de bar hebben gehangen.

Voordat we zondagmiddag terugvlogen, hebben we ’s ochtends nog met z’n allen in een originele “rabelo“ over de Douro gevaren en hebben we weer aan het strand geluncht. De zon, de historische stad en het uiteraard het zeer goede en hechte gezelschap maakte deze jubileum reis tot een geweldige ervaring. We hebben genoten en zijn blij met deze fantastische club mensen. Op naar het volgende jubileum!