Op 12 mei hebben de die-hards van JPoint deelgenomen aan een workshop volgens de ‘Ice Man’ Wim Hof Methode.

Wim Hof heeft een methode ontwikkeld om de kracht van koude training, ademhaling en mindset/focus optimaal te benutten. Door verschillende oefeningen zorgt deze methode ervoor dat je weer in je kracht komt te staan, om balans te vinden en je zowel fysiek als mentaal sterker te voelen dan ooit.

Je hebt vast al eens beelden gezien van mensen die volgens deze methode vrijwillig in een bad vol ijsklontjes gaan liggen en dat leek ons ook een mooie uitdaging.

De workshop begon al met een flinke challenge van 15 dagen koud afdouchen om ons ‘op te warmen’ voor de grote dag.

Op 12 mei was het dan zover en verzamelden de deelnemers zich in Eerbeek. Voor deze gelegenheid kon de workshop plaatsvinden bij Edwin Damen (directeur van JPoint) thuis. We hadden ook flinke mazzel met het weer waardoor het een extra mooie dag was.

Het eerste gedeelte van de workshop bestond uit een sessie waarbij we op basis van verschillende oefeningen meer controle kregen over onze ademhaling, focus en mindset. En dat werkte goed want er werd hier en daar ook een dutje gedaan 🙂.

Na een korte pauze was het dan tijd om, als je dat zelf wilde, in het ijsbad te stappen. Je merkte dat iedereen echt gefocust was en een bepaalde rust over zich heen had. Alle deelnemers zijn uiteindelijk in het bad gestapt om daar minimaal een minuut later weer als herboren uit te komen.

Het was een hele bijzondere beleving. Waar het ons in eerste instantie met name ging om de ijsbad ervaring, hebben de deelnemers zeker ook de sessie met ademhalingstechnieken als zeer waardevol ervaren.

We hebben de dag afgesloten met een heerlijke BBQ waarbij het vlees werd verzorgd door onze collega ‘Meat Master Marcel Soute’.

Na een geslaagde dag ging iedereen weer ge-reboot en met een voldaan gevoel richting huis.

Anne Eijsink heeft de workshop voor ons verzorgd en begeleid. Dat deed ze op een hele fijne en professionele manier. Anne heeft eigen mooie locatie waar ze verschillende workshops verzorgd. Zeker een aanrader om haar eens te benaderen. https://eijscoach.nl/