Samen met de NLJUG organiseerde JPoint haar eerste MeetingPoint. Dit was een gigantisch succes voor een bedrijf wat toen pas uit 4 man bestond. Er waren meer dan 100 inschrijvingen!!

Programma

17:30 uur: Ontvang met borrel en buffet 18:15 uur: Sessie 1: Mobile, web en RIA, of toch HTML5? 19:00 uur: Sessie 2: Stap uit het architectuur moeras 19:45 uur: Korte pauze 20:00 uur: Sessie 3: Verboden hobby projecten 20:45 uur: Borrel en hapjes 21:30 uur: Afsluiting

Sessie 1: Mobile, web en RIA, of toch HTML5?

Spreker Stephan Janssen is een ondernemer die al diverse succesvolle organisaties heeft opgezet zoals de Belgische Java User Group (BeJUG) in 1996, JCS Int. in 1998, JavaPolis in 2002 en Parleys.com in 2006. Hij is al met Java bezig sinds de eerste releases in 1995. Toen bouwde hij nog Java oplossingen voor de financiële en industriële markt. Hij was voor BEA Systems de eerste Europese Technical Director. Ook is hij door Server Side benoemd als één van de 54 “Who is Who” in Enterprise Java 2004. SUN zag in 2005 hoeveel effort hij in de Java Community stak en nodigde hem uit voor het Java Champion project. Hij heeft gesproken op diverse Java en JUG conferences over de hele wereld.

Inhoud

Adobe Flash was ooit DE technologie als je iets “flashy” wilde doen op internet. Je kon niet om de Flash websites heen. Maar de laatste jaren zien we een sterke opmars van de klassieke technologieën, HTML, CSS en JavaScript. Dankzij moderne browsers zoals Chrome kun je hiermee vrijwel hetzelfde resultaat bereiken. En het einde is nog niet in zicht. Bedrijven als Apple laten Flash links liggen en kiezen massaal voor de HTML5 hype. Daarnaast komen er steeds meer apps: native applicaties voor een specifiek platform, zoals Android of iOS.

De vraag is nu: Waar moet je je geld op inzetten? HTML5, iPhone, Android, JavaFX, Flex/AIR? In deze sessie legt Stephan de verschillende technologieën naast elkaar op basis van zijn Parleys.com ervaringen, zodat je zelf een goed onderbouwde keuze kunt maken.

Sessie 2: Stap uit het architectuur moeras

Spreker Viktor Grgic (http://www.leanarch.eu) is een Agile IT architect die in zijn dagelijks werk Lean en Agile principes hanteert. Viktor heeft in zijn loopbaan als architect vele software projecten geleid. Onder andere leiding gegeven aan architectuurteam van Nieuw Handelsregister bij Kamer van Koophandel en lead SOA / integratie architect rol vervuld bij ProRail. VIktor is momenteel werkzaam bij Port of Rotterdam (Havenbedrijf) als Agile Architect en Coach. Viktor’s werk kenmerkt zich door sterke focus op wat business echt nodig heeft, eenvoud, risico’s onderkennen en realisme in wat met softwareproducten mogelijk is. Viktor’s expertise is met name requirements management, service-oriëntatie / SOA, EAI, domein modellering, ontwikkelstraten, ontwikkelmethodieken zoals het combineren van SCRUM met het architectuurwerk en systeemontwikkeling van Java EE systemen.

Inhoud

In de moeras van vele architectuur “dingen” vraag je je misschien af: moet ik ze gaan leren en wat voor nut hebben ze in een Agile wereld? Wat is de plaatsing van Architectuur in een Agile project. Je krijgt op deze en vele andere vragen antwoord over de combinatie van Architectuur en Agile. Ik vertel je ook mijn verhaal: Van software ontwikkelaar tot enterprise architect in (te) grote projecten. Hoe krijgen we organisaties weer terug naar de systeemontwikkeling.

Sessie 3: Verboden hobby projecten

Spreker Roy van Rijn is één van de vier initiële software craftsman van JPoint. Roy heeft de laatste jaren gewerkt aan agile IT projecten bij o.a. de Sociale VerzekeringsBank (MijnSVB project) en tegenwoordig als agile software architect bij het Havenbedrijf Rotterdam (HaMIS project). Naast zijn professionele carriëre is Roy bekend van zijn spraakmakende hobby Java projecten. Hij heeft eerder gesproken op JSpring 2009 over de toekomst van Java 7.

Inhoud

Sinds jaar en dag wil Roy weten hoe alles werkt, zeker qua software. In deze sessie zal hij twee van zijn projecten uitleggen. Het eerste project is muziekherkenning. Net als Shazam, het ‘magische’ programma wat liedjes herkent door ernaar te luisteren. Na deze sessie weet je niet alleen hoe dat programma werkt, maar zou je het zelf kunnen implementeren in Java. Het tweede project is het extraheren van ‘geheime’ locatie data uit de iPhone backup, waar recentelijk veel ophef over is geweest. In beide gevallen vond het bedrijfsleven het absoluut niet fijn dat de code openbaar zou worden gemaakt. In het eerst genoemde project leidde dit bijna tot een rechtszaak tussen het bedrijf achter Shazam en mijzelf als eenzame hobby programmeur. In deze sessie zal ik daar alles over vertellen.