Kinderen en Techniek!

In samenwerking met ING en de Universiteit van Amsterdam organiseerde JPoint op zaterdag 10 oktober 2015 weer een te gekke landelijke Devoxx4Kids dag. Een dag waarop kinderen (in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar) in groepjes van twee en in sessies van 1,5 uur spelenderwijs leren om via de laptop een eigen game te maken of aan te passen en een Robot te hacken. Ze kunnen plezier maken door hun geheel eigen game te maken met Scratch. Met Lego Mindstorms kunnen ze robots programmeren en een kunstje laten doen en met Minecraft het populaire spel uitbreiden waarbij hun fantasie de limiet is!

Fun stuff

Ook is er tijdens het evenement een NAO robot aanwezig en vliegen er Drones rond. Kortom, een te gekke en niet te missen dag in het teken van kinderen en techniek! Het uiteindelijke doel van de Devoxx4Kids dag is om kinderen net zo enthousiast te maken over techniek als wij dat zijn.

Vol = vol

Deze keer hebben we ruimte voor maar liefst 125 kinderen!! Maar desondanks verwachten we nog steeds dat het maximale aantal inschrijvingen snel zal zijn bereikt; dus als uw kind graag wil meedoen, schrijf hem of haar dan snel in want: vol=vol.

Kosten

De landelijke Devoxx4kids dag wordt mogelijk gemaakt door ING, JPoint, UvA en NLJUG. Er zijn geen kosten aan verbonden (anders dan mogelijke parkeerkosten).

‘Kids only’

De kinderen worden tijdens het evenement begeleid door medewerkers van JPoint, studenten van de UvA en een aantal andere vrijwilligers. We begrijpen dat de ouders in de buurt willen blijven, daarom wordt er voor ouders die dat willen naar een alternatief programma gekeken. Daarnaast is er een aparte ruimte beschikbaar met koffie/thee, Wifi en voldoende zitplaatsen.