Kinderen en Techniek!

In samenwerking met ING en de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseerde JPoint op zaterdag 20 september 2014 weer een te gekke landelijke Devoxx4Kids dag. Een dag waarop kinderen (in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar) in groepjes van twee en in sessies van 1,5 uur spelenderwijs leerde om via de laptop een eigen game te maken of aan te passen en een Robot te hacken. Ze konden plezier maken door hun geheel eigen game te maken met Scratch. Met Lego Mindstorms konden ze robots programmeren en een kunstje laten doen en met Minecraft het populaire spel uitbreiden waarbij hun fantasie de limiet was!

Fun stuff

Ook waren er tijdens het evenement een aantal NAO robots aanwezig en vloog er een Drone rond. Kortom, een te gekke en niet te missen dag in het teken van kinderen en techniek! Het uiteindelijke doel van de Devoxx4Kids dag was om kinderen net zo enthousiast te maken over techniek als wij dat zijn.

‘Kids only’

De kinderen werden tijdens het evenement begeleid door medewerkers van JPoint, studenten van de UvA en een aantal andere vrijwilligers. Voor ouders was er een alternatief programma, zoals een lezing over de trektocht van de kiekendief.